26 Nisan 2017 Çarşamba

Sayın Kemal Kılıçdaroğlu İstifa Etmelisiniz (2)









Partisini bir yıl önce kurmuş, siyasette değişim diyerek daha dün yola çıkmış, 39 yaşındaki bir siyaset adamı, Emmanuel Macron Fransa'da başkanlık koltuğuna oturacak. Fransa'da bunlar yaşanırken, biz yılardır iktidara gelme olasılığı bulunmayan siyasi bir ''lider''den medet umuyoruz. Siyasi yaşamında başarısı bulunmayan, girdiği her seçimi kaybetmiş Kılıçdaroğlu 10 milyonların yıllarca çektiği kahrı hiçe sayan bir pişkinlikle koltuğunda oturuyor. O, koltuğunda otururken; onun başarısızlığının bedelini gençler, gazeteciler, akademisyenler ödüyor.  

Milyonlar bedel öderken CHP'nin tabanı tavanı, milletvekilleri belediye başkanları, delegeleri üyeleri yönetme ve liderlik etme yetkinliğinden yoksun Kemal Kılıçdaroğlu'nu içlerine nasıl sindirebiliyor? Haklı olarak iktidarın liyakatsizliğinden dem vuranlar konu  kendi liderinin liyakatsizliğine geldiğinde neden hem kör hem sağırlar? Öyle ki, lider varsaydıkları kişi, adeta ''dil düşünceyi, düşünce dili üretir'' tezinin yaşayan kanıtı. Beyefendi 500 kelimeyle konuşuyor, 7 senedir aynı cümleleri tekrarlayıp duruyor. Doğal olarak ne düşünce üretebiliyor ne de strateji çizebiliyor. Kim ne dersin desin, ortalama eğitim süresi 6 yıl olan bir halk; veri çözümleyerek, eğilim analizlerine trend grafiklerine bakarak, karşılaştırmalı sonuçları irdeleyerek seçim yapmaz. İster kabul edelim ister yadsıyalım; eğitim düzeyi düşük toplumlar için söz ve söylem her şeydir. Hele, uzun yıllar muhalefette kalmış, anlatacak icraatı olmayan bir siyasal harekette sözün gücü iktidara sahip olmanın tek ve en etkili aracıdır.

Kimse, referandumda halkın elinden alınan ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun sahip çıkamadığı ''hayır'' in arkasına saklanıp bu sonuçtan nemalanmaya kalkmamalıdır. Bu ülkeye yapılacak en büyük kötülük hayır cephesinin aldığı sonucu bir Kemal Kılıçdaroğlu başarısı olarak göstermektir. Artık, tek umut, ''Hayır''ın demokrasiyi hedefleyen ortak bir gelecek tasarımı ve toplumsal barış projesi olarak 2019 seçimlerine taşınabilmesidir. Umudun gerçeğe dönüşmesi;  CHP'nin  yeni lider, yeni yönetim ve yeni bir siyasetle yola devam etmesine, bu gerçekleştirilemiyorsa  CHP'den ayrılacak bir grubun, tüm muhalifleri çatısı altında toplayacak yeni bir siyasi oluşum örgütlemelerine bağlıdır.

Son yapılan bir araştırmaya göre CHP seçmeninin yüzde 50'si merkez solda yeni bir partiye ihtiyaç olduğunu düşünüyor. Diğer yanda Fransa Emmanuel Macron'un başarısı ve AKP'nin kuruluşundan 1 yıl sonra iktidara gelmesi, sanılanın aksine yeni siyasi oluşumların 2019 seçimlerinde başarı şansının yüksek olduğunu gösteriyor.

Türkiye'nin başına  gelen hiçbir felaket, son nefesini koltuğunda verme heveslisi yöneticilerin verdiği zarar kadar, kalıcı sonuçlar doğurmamıştır.  

2019 seçimleri ya AKP'nin kurduğu tuzağa kendi düşmesiyle sonuçlanacak ya da  Türkiye bir daha içinden çıkamayacağı bir karanlığa gömülecek..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder